Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Solsona - Inici

Portal d'Entitats de Solsona

Entitat destacada

Les Entitats del Portal
Escola Bressol

Agenda

Notícies

Portada
Estudis i textos del Solsonès # 3
LA CASTLANIA DEL CASTELL DE RINER
A la primera meitat del segle XIV
“La castlania del castell de Riner”
A la primera meitat del segle XIV

Autor : Andreu Galera i Pedrosa

S’ha publicat ja el tercer volum de la col•lecció d’Estudis i textos del Solsonès. Aquesta col•lecció s’edita en el marc del conveni establert entre Pagès editors, Arxiu Comarcal del Solsonès i Centre d’Estudis Lacetans.

Aquesta publicació està a la venda al preu de 12 €, però els socis del CEL el poden adquirir directament a l’entitat pel preu de 10 €, incloses les despeses d’enviament.

Qui vulgui adquirir-lo ho pot fer per mitjà de la web del CEL , en l’apartat “CONTACTAR”. El cost de 10 € inclou despeses d’enviament i es carregarà al compte de domiciliació de la quota de soci.

Breus sobre el text

“Ara, amb la present monografia, volem donar a conèixer la col•lecció diplomàtica relativa al castell de Riner i la seva castlania amb un total de setanta-tres documents que abasten els segles XII-XIV, els quals esdevenen per si mateixos una finestra oberta per a conèixer i estudiar la realitat de Riner i el seu castell i terme al període baix medieval”.

“Riner és un topònim de configuració composta descriptiva, l’etimologia del qual deriva de la contractació de la forma llatina rivo Nigro, que s’ha de traduir com a “riu Negre”. I és que el principal curs fluvial que creua les terres de Riner és l’esmentat riu Negre...”

 Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Solsona Patrocinada per: Diputació de Lleida
ClicPortal