Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Solsona - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

Durant la primera quinzena del mes de setembre s’ha dut a terme les intervencions arqueològiques a la vessant est de Els Estinclells (Verdú). Les principals tasques realitzades durant la campanya s’han centrat en la delimitació de noves estructures arqueològiques, l’excavació d’alguns dels àmbits identificats en campanyes anteriors, i la neteja/estudi dels materials arqueològics exhumats en les campanyes de 2018 i 2019. Aquest assentament romà es va definint com a una “vil·la” i guarda estreta relació amb el poblat ibèric dels Estinclells. A partir de mitjans del segle II a.C. es documenta un abandó del poblat ibèric, coincidint amb una reorganització del poblament a la zona de la Ilergècia. A partir del complex arqueològic, cerquem efectuar inferència sobre la problemàtica que gira entorn de la dissolució del món ibèric i la implantació de les noves estructures i administració romana, així com la seva evolució durant tota l’època alt i baix imperial. 

Una de les tasques realitzades durant la campanya ha estat la delimitació del Recinte 11, ubicat al nord-oest de la zona oberta, restant en un dels límits artificials del jaciment i del qual es van delimitar tres murs de morter de calç i pedra. Seguint amb les tasques de delimitació s’ha documentat un nou mur al nord del Recinte 7 i dos nous murs solidaris al sud-oest de la Cubicula 1. Tots tres apareixen molt afectats per estructures posteriors. Una altra de les tasques realitzades ha estat l’inici d’un sondeig cronoestratigràfic aprofitant els límits del Recinte 2. Finalment, s’ha iniciat l’excavació de la Cubicula 3 on s’ha registrat diversa estratigrafia fins arribar a un possible nivell d’ús identificat a partir d’un forat de pal construït. 

Tal i com s’ha documentat en campanyes anteriors l’assentament romà de Els Estinclells sembla inserir-se en una estructura de poblament força complexa i dinàmica amb un abandonament final datat entorn al període tardoromà. Ara per ara, la part de l’assentament delimitat i començat a excavar es va verificant com la pars rústica de la vil·la.
27/12/2019 - [Associació Fènix]

Fènix presenta l’edició de la Miscel·lània dins els actes de celebració dels 10è aniversari de la fundació de l’Associació Fènix, a la sala cultural de l’ajuntament de Solsona.

El dia 20 de desembre en el Ple del Consell Nacional, celebrat a La Casa del Mar de Barcelona, es va presentar l'avant projecte: "LLEI D'ADAPTACIÓ DE LA SOCIETAT CATALANA A L'ENVELLIMENT"

28/11/2019 - [Sol del Solsonès]

El dijous 28 de novembre, la Mònica va convidar a tots els usuaris/es i al equip de professionals del Sol del Solsonès a menjar  coca amb xocolata!! Una trobada molt especial per celebrar el seu comiat de soltera!! ENHORABONA

20/11/2019 - [Associació Fènix]

Fènix ha rebut de la Diputació, un ajut de 4.000.-€ per atendre les despeses del servei de psicooncologia i de fisioteràpia destinats als pacients oncològics durant el 2019.

16/11/2019 - [Associació Fènix]

El passat dia 16 de novembre l’associació Fènix ha participat en la XV trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic, celebrada al Col.legi Oficial de Metges de Barcelona.

pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >   >>
Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Solsona Patrocinada per: Diputació de Lleida
ClicPortal